| Tytuł: | Usuwanie blizn |
| Autor: | myszowata 8.4.2010, 09:17 |
| Witam 2 miesiące temu miałam wycięty wyrostek i teraz mam "śliczną" szrame na brzuchu Stosuje maść cepan ale póki co nie zachwycają mnie efekty których chyba praktycznie nie ma. Słyszałam o laserowym usuwaniu blizn, czy któraś z Was usuwała w ten sposób blizny, jakie są efekty, czy boli ile kosztuje? Bardzo proszę o pomoc bo już nie wiem co mam robic:(:( | |
Chirurgia plastyczna
Chirurgia plastyczna zajmuje się korygowaniem korektą defektów ciała, leczeniem wrodzonych wad, skutków różnego typu urazów, blizn pooperacyjnych, a nawet wypadków. Operacje plastyczne mogą być mniej lub bardziej skomplikowane, zależy to przede wszystkim od rodzaju zabiegu.
Plastyka brzucha (łącząca także liposukcję brzucha), jest najprościej mówiąc, zabiegiem chirurgicznym polegającym na usunięciu komórek tłuszczowych za pomocą rury ssącej, wykonanej ze stali nierdzewnej, o nazwie kaniuli i wycięciu zbędnych fragmentów skóry. Po raz pierwszy, plastyka brzucha została wykonana w 1974 roku, a zabieg ten okazał się ogromnym postępem na drodze rozwoju kształtujących ciało technik chirurgicznych.
Usuwanie rozstępów
Całkowite eliminowanie rozstępów może nastąpić tylko w pierwszej fazie ich wystąpienia, a więc w momencie, gdy ich barwa jest czerwona lub fioletowa. Wtedy też sposób ich wyeliminowania jest najprostszy, ponieważ ogranicza się do stosowania odpowiednich kosmetyków. Na rynku istnieje bardzo wiele specyfików przeznaczonych specjalnie do usuwania rozstępów, dlatego też nietrudno takowy kosmetyk nabyć i rozpocząć jego używanie.